November in de ban van: CAO onderhandelingen schoonmaak

blog-2

Branchevereniging OSB voor de schoonmaak- en glazenwasserbranche en MKB branchevereniging SieV hebben in juli 2016 overleg gehad over de komende cao-onderhandelingen. Deze onderhandelingen starten in november 2016 tussen OSB, FNV en CNV. Het doel is om een gezamenlijke cao te vormen voor zowel grote als kleine ondernemers binnen de schoonmaak- en glazenwasserbranche. Er is behoefte aan een cao die beter vertegenwoordigt wat de branche wenst en nodig heeft.

Na de zomervakantie kwam de cao-commissie van CNV bij elkaar om de definitieve inzet van CNV vast te stellen. FNV doorloopt hetzelfde soort traject, waarbij de vakbond eind oktober 2016 een ledenparlement bij elkaar roept.

Vanaf komende maand staan er vier bijeenkomsten gepland: 7 november, 17 november, 1 en 2 december, met mogelijkheid tot uitloop op 16 december. Het is een spannende tijd voor de branche. In deze periode wordt er zelfs een speciale cao-krant uitgebracht om verslag te doen over de ontwikkelingen. Ook staat er vanaf eind oktober een enquĂȘte online die door zowel leden als niet-leden ingevuld kan worden.

Ook bij Nieuw Leven Facility Groep zijn we benieuwd naar wat deze onderhandelingen zullen brengen voor ons en onze sectorgenoten. De onderhandelingen gaan niet alleen over salaris. Hierin is in de afgelopen jaren een stijging te bemerken naar 120% van het minimumloon. Wel wordt er veel gebruik gemaakt van kleine contracten, wat in de praktijk niet praktisch blijkt. Eind december zal hier meer duidelijkheid in zijn. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest