November in de ban van: CAO onderhandelingen schoonmaak

blog-2

De besturen van de branchevereniging voor de schoonmaak- en glazenwasserbranche OSB en MKB branchevereniging SieV zijn in juli van dit jaar met elkaar in overleg gegaan als voorbereiding op de komende cao onderhandelingen. Deze onderhandelingen starten in november tussen OSB, FNV en CNV. Het doel is een gezamenlijke cao voor de schoonmaak- en glazenwasserbranche voor ondernemers van groot tot klein. Er is behoefte aan een cao die beter vertegenwoordigt wat de branche wenst en nodig heeft.

Na de vakantie kwam de cao-commissie van CNV bij elkaar om de definitieve inzet van CNV vast te stellen. FNV doorloopt eenzelfde soort traject, waarbij de vakbond eind oktober een ledenparlement bij elkaar roept.

Vanaf komende maand staan er vier bijeenkomsten gepland, 7 november, 17 november, 1 en 2 december met mogelijkheid tot uitloop op 16 december. Een spannende tijd voor de branche. In deze periode wordt er zelfs een speciale cao-krant uitgebracht om verslag te doen van de ontwikkelingen. Ook staat er vanaf eind oktober een enquête online die door zowel leden als niet-leden ingevuld kan worden.

Ook bij Nieuw Leven Facility Groep zijn wij benieuwd naar wat deze onderhandelingen ons en onze sectorgenoten zullen brengen. De onderhandelingen gaan niet alleen over salaris. Hierin is in de afgelopen jaren een stijging te bemerken naar 120% van het minimumloon. Wel wordt er veel gebruik gemaakt van kleine contracten, wat in de praktijk niet praktisch blijkt. Eind december zal hier meer duidelijkheid in zijn. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest